Egy korszak vége

Az elmúlt pár hét elég nagy hajtásban telt, egymás után következett a szakdolgozat leadás, majd az utolsó félév vizsgaidőszaka, majd felkészülés az államvizsgára, és végül június 26-28-ig lezajlott az államvizsga. Én személy szerint 27-én vizsgáztam egy olyan bizottság előtt, amire sokan panaszkodtak előző napról, hogy szigorúak. Ez nálunk sem volt másképp, aznap hatan vizsgáztunk ennél a bizottságnál, ebből ketten megbuktak, és minden jegyből született 1-1 darab (2, 3, 4, 5), és olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyöntetű jelest én érdemeltem ki, úgyhogy meglehetősen megdobta a kedvem, hogy van még bennem valahol mélyen abból a régi, maximalista lányból, akinek a tudását, a fellépését és a sikereit értékelték.

A vizsgát kellőképpen megünnepeltük, szerencsére a kis zskf-es pajtásaim közül mindenki sikeres államvizsgát tett, ki jó, ki kevésbé jó eredménnyel, de a lényeg, hogy végre végeztünk. Hosszúnak tűnt ez a 3 év, bár most úgy érzem, mintha csak tegnap mentem volna el a gólyatáborba Barbival a sok ismeretlen ember közé… Azóta Barbi vált számomra ismeretlen emberré, és a sok ismeretlen pedig szeretett (vagy nem:D) emberré vált a szememben.

Hogy örülök-e annak, hogy vége? Nagyon. Az iskola korlátai már olyan szinten akadályozták a kibontakozásomat, hogy megedzette a testemet és lelkemet egyaránt. A végét már nem csináltam szívből és lelkesen. Úgy kezdtem, de elfogyott az erő, és elfogyott az érzés, hogy nekem erre szükségem van.

Azt sem tudom, hogy mi lesz most. Időt adok magamnak. Nem szeretnék feltétlenül elszegődni egy céghez, ahol ledolgozom a napi 8 órámat, ami meg van írva a társadalmi feladataim közé. Nem szeretnék feltétlenül az országban maradni. Nem tudom, mi lesz… Egyelőre várom a nyári és az őszi MondoCont, és azt, hogy vajon megkapom-e az augusztusi 2 hetes bécsi munkalehetőséget.

Most úgy ennyi. Majd ha okosabb lettem, elárulom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s