7 thoughts on “napsütéses pillanatok

  1. Szia!

    A legfrissebb posztodhoz nem tudok írni, gondolom oka van. Mégis azt mondanám neked, hogy ne foglalkozz ennyit az emberekkel. Nekem is volt olyan élményem az életben amiben én voltam a fekete folt jogtalanul aláztak és bántottak meg hozzám akkortájt közel álló személyek. Az egész ami történt… nem tudod megváltoztatni, akármi legyen is az, aki akarja még a sátánt is beléd képzelheti ha próbálod megoldani ha nem. Legyél egy kicsit egocentrikusabb, nincs veled baj, ne engedd, hogy ez akár egy pillanatra is magával ragadjon… mások kaotikus világa. Csak te vagy és ha csatlakoznak hozzád pozitív lelkületű emberek annak nagyon örülj… ritkák sajnos nagyon. Egy csinos eltökélt lánynak tűnsz rengetek pozitív tulajdonsággal.

  2. Tudom… de ha nem teszed az élet keményíti meg a lelkedet az talán rosszabb annál is mint, hogy egy nem hosszútávú sértődés legyen belőle… ha meg ezért vesztesz el akárkit is akkor nem is érte meg az egész önmarcangolás.. csak neked lesz rossz. Jobb ezekkel szembenézni. Ezek a kérgek kellenek ahhoz, hogy jobban tudj egy helyzetet/szituációt kezelni… erősebb leszel. Biztos van ami továbblendítsen vagy valaki, ragadd meg és lépj. Rossz ezt olvasni, hogy bántanak… semmibe vesznek, ezek gonosz emberek. Miért vagy te egy ilyen közegben?

    • Bonyolultabb a dolog igazából. Aki bánt, az nem az én közegem. Aki miatt bántanak, az az én közegem. És aki miatt én viszem el a balhét. Tehát aki nem véd meg, és aki nem vállalja magára a saját hibáját, ő az, aki hozzám közel álló személy, és hagyja, hogy én legyek rossz színben feltüntetve, én legyek az utálkozás tárgya, miközben semmiről sem tehetek. De ő egy olyan személy, akire emiatt nem tudnék haragudni, mert jellemhiba a gyávaság, és nem kényszeríthetem arra, hogy legyen bátor. Inkább elviselem, hogy én vagyok, akit emiatt megalázó helyzetbe kényszerítenek. A rosszak pedig majd eltűnnek… Remélhetőleg.

  3. Mhh… de ez így akkor sincsen rendben. Az, hogy valaki miatt kerülsz feszült, kellemetlen helyzetbe még ha egy barát is az nincs rád se az egészségedre jó hatással, ezt figyelembe vehetné… Maximálisan csak azt a baráti “szolgáltatást” vehetné igénybe, hogy mellé állsz… nem többet. A jellem csiszolható és alakítható… ez talán a legfontosabb, hogy a hibáinkat félelmeinket legyőzzük az életünk során és elmondhassuk, hogy változtunk… talán itt lenne az ideje, hogy változzon… legalább miattad. Nem lehetsz mindig a bűnbak helyette…

    • Ez teljesen így van, én is évek óta gyakorlom önmagam megváltoztatásának “tudományát”, és ezért tudom, hogy mennyire nehéz felismerni a változtatandó területeket, és bár elhatározni könnyű, de megtenni nagyon nehéz, és hosszas munka. És legfőképpen saját elhatározás szükséges hozzá, tehát sajnos én nem kényszeríthetek rá senkit, hogy változtasson önmagán, neki kell felismernie, hogy a jelen helyzet nem jó, és neki kell változtatnia rajta, ha tényleg úgy gondolja, hogy helytelen, amit tesz. >< Amíg nem érzi magát igazán bűnösnek, és nem érzi a helyzetet igazán kétségbeejtőnek, addig úgysem fogja beismerni, hogy szükséges a változtatás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s